Ingekorte gebruiksaanwijzing Florence 2018.

Maak een fles 200 ml  10 ppm colloïdaal zilverwater.
1. Neem het flesje bruin glas 200 ml en vul dit met gedestilleerd water tot  in de hals. Het gedestilleerde water koken en kokend heet in het flesje gieten.
2. Zet de houder met de zilverelektroden in de hals in het flesje let op dat de elektrodes elkaar niet raken.
3. Verbind nu de klemmetjes van generator met de elektroden. En steek de generator in de timer en de timer in het stopcontact.
4. Zet nu de timer op 10 minuten. Na de ingestelde tijd wordt de generator vanzelf afgeschakeld.
We zijn nu klaar.en wrijven de elektrodes met een keukenspons of papier af. De elektroden blijven altijd verkleurd. De elektrode aan de rode klem wordt geeft zilver af aan het water en wordt zwart de ander wordt grijs.
 
Mocht u problemen hebben met het gebruik van de timer dan kunt u de adapter ook zo in het stopcontact steken. De adapter kan gebruikt worden bij een netspanning tussen 90V en 240Volt AC Wanneer u de klemmetjes nu verbindt met de elektroden in het water begint de tijd te lopen. U kunt dan na gewenste tijd de klemmetjes weer losmaken en u bent klaar.
Zilverwater van 10 ppm is een standaard waarde en is uitstekend te gebruiken in de meeste omstandigheden en ziekten. Dit wijst de praktijk uit. 

Het stroomcircuit gedraagt zich als een constante stroomgenerator en zorgt ervoor dat er per minuut een constante hoeveelheid zilver wordt afgegeven aan het water. Er wordt door de generator 10 ppm zilver per 10 minuten aan 200ml water afgegeven. Bij de start kan het wat langer duren (1-2 minuten) omdat bij de start de elektrische weerstand van het water nogal kan wisselen (afhanklijk van de kwaliteit). Omdat de Florence bij de start een gelijkspanning van 47- 49 Volt op de elekroden geeft komt het proces snel opgang. Normaal zal na 10 minuten een sterkte van 10 ppm worden bereikt.
Tabel voor de tijd:
10 ppm:10-minuten.     20 ppm: 20-minuten       30 ppm: 30-minuten      40 ppm: 40 minuten
 
Gebruik alleen gedestilleerd water of gedemineraliseerd water. Het is gewenst dit water altijd kokend te gebruiken. Kokend is beter voor de kwaliteit van het zilverwater. Omdat bij verpakking geen rekening gehouden wordt met de verplichte wettelijke eisen voor hygiëne voor inwendig gebruik staat er op de verpakking meestal een waarschuwing dat dit water niet geschikt is voor inwendig gebruik.
Ontstaan tijdens de bereiding van het zilverwater zwarte vlokjes (dit gebeurt wel eens bij het maken van oplossingen boven 20 ppm) in het water dan filteren we het zilverwater door een koffiefilter voordat we het in het flesje bewaren.
Het is verstandig het zilverwater niet sterker te maken dan 10-20 ppm. Wilt voor inname toch meer zilver hebben dan kunt u beter de dosis zilverwater vergroten.
Een dosis 40 ppm zilverwater komt overeen met 4 maal een dosis 10 ppm. Een dosis 80 ppm komt overeen met 8 maal een dosis 10 ppm.
 
Wilt u een 1 liter maken dan kunt u hiervoor een glazen theepot van 1 liter gebruiken. De benodigde tijd is nu 5 maal langer dan bij het flesje van 200ml. Zorg ervoor dat de zilverelektrode tot 1 cm onder de houder in het water staat.
Om zilverwater tijdens het productie proces nu heet te houden moet u de pot op een theelichtje zetten. Ook om de circulatie in het water opgang te houden tijdens het proces.
 
10 ppm is een prima standaardwaarde voor inwendig gebruik. Wanneer u meer wilt gebruiken is het beter de dosis van 10 ppm te verhogen dan te kiezen voor een hogere ppm waarde.

Wilt u de uitgebreide gebruiksaanwijzing ontvangen als pdf.bestand stuur dan even een mail.   driekvdvet@gmail.com

Ingekorte gebruiksaanwijzing Charlotte. 

Hoe maken we een liter colloïdaal zilver van ongeveer 10 ppm.

Benodigdheden:
1. De colloïdaal zilvergenerator “Charlotte”.
2. 1 liter gedistilleerd water of gedemineraliseerd water verkrijgbaar bij  apotheek of de drogist.
3. Een vuurvaste glazen theepot of koffiepot met 1 liter inhoud.
4. Een fles of glazen pot met deksel met een inhoud van 1 liter om het gemaakte zilverwater te bewaren. Deze fles moet bij voorkeur van glas zijn. Liefst donker gekleurd glas.  Wanneer je geen gekleurd glas hebt kan je de glazen fles met papier of een donkere vuilniszak omwikkelen. De gevulde fles op een donkere plaats op kamertemperatuur bewaren.

Bereiding:
1. Het gedistilleerde/ gemineraliseerde water aan de kook brengen in een schone geëmailleerde pan of roestvrijstalen pan of vuurvaste glazen schaal Doe het water als het heeft gekookt in de glazen theepot. Plaats de elektroden in de theepot zo dat het water tot ongeveer 1 cm onder de houder staat.. Het volgende punt 2 mag worden overgeslagen maar het resultaat kan beter zijn wanneer we dit wel doen.
( 2..Plaats de theepot op een theelicht.  Hierdoor blijft het water in de theepot  rondstromen  Het zilver wordt zo goed in het water verdeeld. Wanneer we dit niet doen dan ontstaat tussen de elektroden een grotere concentratie zilver en kan er gemakkelijker vlokvorming optreden. )  3. Je verbindt nu de snoeren met de buitenste polen van de in elkaar geschoven batterijen of met de adapter.
4. Na ongeveer 30 minuten zie je het water een heel klein beetje geel gaan verkleuren.
5. Je kan nu stoppen, want de concentratie zal nu tussen de 7 en 11 ppm zijn.
6. Wil je een sterkere concentratie dan ga je door u door tot het water een helder gele kleur gekregen heeft en na 60 minuten heb je een concentratie van ongeveer 20 ppm of hoger.
7. Maak de klemmen los.
8. Haal de elektrodenhouder voorzichtig uit de pot. Wanneer je dit niet voorzichtig doet dan komen er wat zwarte zilvervlokjes los van de elektroden in het water. Deze vlokjes groeien tijdens het proces aan de elektroden bij hoge concentraties. De vlokjes kan je gemakkelijk uit het water krijgen door het zilverwater door een papieren koffiefilter te gieten.
9. Giet het zilverwater nu in een glazen bewaarfles en bewaar deze in het donker.
10. De elektroden verkleuren.  Poets de elektroden schoon met wat keukenpapier wat verkleuring mag nog wel achterblijven..

Maak een glas colloïdaal zilverwater 10 ppm
Wilt je niet zoveel zilverwater tegelijk maken dan kunt u een glas gedistilleerd / gedemineraliseerd water gebruiken. Je vult het glas met kokend gedistilleerd water en zet de elektrodenhouder met de elektroden in het glas. Je sluit de stroom aan en na  20 minuten heb je een concentratie van tussen 8 en 12 ppm ppm. Je kan ook verder gaan tot het water een donker gele kleur krijgt dan heb je een concentratie van 20 ppm of meer. Door de slechte circulatie en de hogere stroomdichtheid kunnen er gemakkelijk vlokjes op de elektrode in het water ontstaan Zijn er vlokjes in het water gekomen dan kan je alles even door een papieren koffiefilter gieten. Gebruik je 1 blokbatterij van 9 Volt dan heb je voor 10ppm ongeveer 60 tot 90 minuten nodig.

Nauwkeurigheid ppm.
De nauwkeurigheid kan niet beter omdat de generator niet is gemaakt als een constante stroomgenerator en er variabele factoren zijn zoals de elektrische weerstand van het zilverwater . De generator is  uitgerust met een stroombegrenzing waardoor de stroom niet te groot kan worden en de deeltjes klein blijven. Naar onze ervaring vanaf 1997  speelt deze nauwkeurigheid  bij het gebruik en toepassing van zilverwater een vrij ondergeschikte rol en genoemde marges van deze generator zijn zeker geen probleem. Wil je sterkere oplossingen dan 20 ppm dan vergroot je de dosis.  2 maal de dosis van 20 ppm  is gelijk aan 1 dosis 40 ppm. 3 maal de dosis 20 ppm is gelijk aan 1 dosis 60 ppm. Enz.

 Wilt u de uitgebreide gebruiksaanwijzing ontvangen als pdf.bestand stuur dan even een mail.   driekvdvet@gmail.com

Ingekorte gebruiksaanwijzing Vitalsilver 2007. 

De Vitalsilver 2007 is bedoeld voor de wat grotere producties van zilverwater . De levering omvat: De Vitalsilver 2007 zilverwatergenerator met snoer en 2 klemmen. De Vitalsilver 2007 gebruikt een netspanning van 230 Volt - 50 Hz. De generator is kortsluitvast. Werkspanning aan de elektroden 0 tot 48 Volt. Constante stroomsterkte tijdens het proces ca.12 mA. Een elektrodehouder met 5 elektroden zuiver Frans zilver 99,99 % met een 125 mm lengte en een dikte van 2 mm en dikte van 2 mm. Van de 5 elektroden moeten er 3 elektroden bij normaal gebruik na ca. 600 liter zilverwater worden vervangen. De overige 2 elektroden zijn hulpelektroden, deze geven geen zilver af aan het water.

De Vitalsilver 2007 is uitgevoerd in de behuizing van een stekkernetvoeding met een eurostekker . De Vitalsilver 2007 zorgt ervoor dat er bij de start van het proces een hoge spanning aanwezig is om de stroom snel opgang te laten komen. Wanneer de stroom de sterkte van 12 mA heeft bereikt wordt er per minuut ca. 0,8 ppm zilver aan 1 liter gedestilleerd water afgegeven. Om de stroomsterkte snel op deze waarde te krijgen wordt het gedestilleerde water kokend heet gebruikt. Dit heeft bovendien het voordeel dat vrij komende zuurstof het water snel verlaat en niet als belletjes op de elektrode blijft zitten. Een deel van het vrijkomende zilver slaat altijd neer op de pot en de andere elektrode (wordt een beetje grijs) hoe beter het water circuleert zoveel minder zal er tijdens het proces neerslaan. Kokend heet water circuleert altijd in de theekan als deze afkoelt. Om het water te laten circuleren kan de kan ook op een theelichtje gezet worden. Bij bereidingen boven 20 ppm is dit zeker aan te bevelen. Wanneer we rekening houden met wat neerslaan van het zilver krijgen we de volgende tijdtabel:
10 ppm – 16 minuten, 20 ppm - 29 minuten, 30 ppm - 41 minuten, 40 ppm - 53minuten,

Voor de toepassing van zilverwater is niet kritisch en een sterkte van ongeveer 10-20 ppm aan te raden. Wil men sterkere oplossing innemen dan kan men beter de dosering van het water verhogen.
Als we kokend heet gedestilleerd water gebruiken dan wordt de kleur van het water bij ongeveer 10 -20 ppm een klein beetje geel. Is het water koud dan treed er vrijwel geen verkleuring op maar wordt het water wat grijsachtig.

Hoe maken we een liter colloïdaal zilver. Benodigdheden:
1. De Vitalsilver 2007 colloïdaal zilverwatergenerator.
2. Gedestilleerd water verkrijgbaar bij de apotheek of drogist. Het merk Chempropack is prima en via internet als 5 liter verpakking goedkoop verkrijgbaar. Eventueel kan ook gewoon gedemineraliseerd water worden gebruikt wat verkrijgbaar is bij iedere drogist en supermarkt.
3. Een glazen kan met een inhoud van ruim 1000ml inhoud ( theekan, koffiekan).
4. Het is verstandig om het water gedestilleerde water eerst aan de kook te brengen in een schone pan en daarna kokend heet in de kan te doen. De zuurstof (lucht) gaat hiermee uit het water wat de houdbaarheid van het zilverwater zeer ten goede komt. Bovendien circuleert het water door de afkoeling waardoor het zilver zich verdeelt in het water.
5. Doe de adapter in het stopcontact en zet de elektrodenhouder in het hete water, zorg hierbij dat de elektroden tot ongeveer 1 cm onder de elektrodenhouder in het water staan en zet de klemmetjes van de Vitalsilver op de elektroden. Het rode klemmetje wordt vastgemaakt boven de stroom begrenzingsweerstand bij de buitenste elektrode, de hiermee verbonden elektroden (met rode draadjes op elektrodehouder) geven het zilver af. Na de gewenste tijd de adapter uit het stopcontact halen en de zilverelektroden uit het water halen.
6. De zilverelektroden die zilver afgeven worden zwart van kleur (zilveroxide) en steeds dunner door het gebruik . We wrijven na afloop de elektroden met een stuk keukenpapier of plastic pannenspons schoon. Krijgen we een vlokje in het zilverwater dan kunnen we dit verwijderen door het zilverwater door een papieren koffiefilter te gieten.

 Wilt u de uitgebreide gebruiksaanwijzing ontvangen als pdf.bestand stuur dan even een mail.   driekvdvet@gmail.com

Wetenswaardigheden bij het maken van zilverwater.

Ppm deze afkorting betekent parts per million. Dit betekent delen per miljoen. Zilverwater 10 ppm heeft dus 10 delen zilver per miljoen delen water. De elektroden verkleuren tijdens de bereiding. De elektroden die het zilver afgeven (zijn verbonden met het rode klemmetje) krijgen een zwartige kleur, de andere elektroden (aan het zwarte klemmetje) geven geen zilver af en verkleuren weinig of niet en zijn na het gebruik soms wat grijsachtig ( iets zilverneerslag vooral bij hoge concentratie). Bij hoge zilverconcentratie slaat ook iets zilver neer op het glas: dit wordt wat geel van kleur en is eenvoudig weer schoon te maken. Bij de grijze elektroden ziet u na verloop van tijd fijne belletjes omhoog komen. Na het gebruik de elektroden goed afwrijven met keukenpapier of een schone doek.

Gebruik altijd bij voorkeur gedestilleerd water. Al s er niet anders is kan ook gedemineraliseerd water gebruik worden. Het is verstandig het water voor het gebruik te koken in een schone pan zonder kalk aanslag en het water heet in de glazen kan te doen. Tijdens het afkoelen circuleert het water dan in het glas waardoor het zilver zich verdeeld. Het gedestilleerde water wordt bij de bereiding vanaf 10-20 ppm een beetje geel. Bij 40 ppm is dit donker geel geworden. Wanneer we gedemineraliseerd water gebruiken zien we hetzelfde gebeuren. Het water direct koken voordat we met de bereiding beginnen. Dan is de zuurstof uit het water, dit bevorderd de houdbaarheid van het zilverwater en bovendien is het water zo steriel gemaakt.

Wanneer we mineraalwater of kraanwater gebruiken ontstaat geen gele verkleuring maar zien we een lichte grijs-witte wolk van de elektrode komen die uiteindelijk het water een licht grijze kleur geeft. Het zilver verbindt zich dan met andere bestanddelen die als sporen in het water aanwezig zijn. Meestal zijn dit de chloorionen die door sporen zout (Natriumchloride) in het water aanwezig zijn. De grijs-witte wolk bestaat niet uit zilver maar uit heel fijn zilverchloride, een moeilijk in water oplosbaar zilverzout. Dit colloïdale zilverchloride wordt echter in de dunne darm en het bloed door de aanwezige ammoniak weer omgezet in zilver.

R.O. water. (Reverse Osmose water). Dit water is gefilterd door een membraanfilter en dit water voldoet ook goed bij het maken van zilverwater. ( Deze filters worden ook aan boord van schepen gebruikt om het zout uit het zeewater te halen om het zeewater zo drinkbaar te maken, sommigen gebruiken deze filters het huishouden). Deze membraanfilters blijken nog wel wat chloorionen door te laten waardoor er ook sporen zilverchloride kunnen ontstaan en de gele verkleuring van het zilverwater veel minder is dan bij gedestilleerd water. Om de kwaliteit te verbeteren wordt dit water door sommige fabrikanten enkele malen gefilterd. Gedemineraliseerd water wordt tegenwoordig steeds vaker volgens dit proces gemaakt en is dan ook goed bruikbaar. Water gefilterd met andere waterfilters gedraagt zich als leidingwater. Het is altijd verstandig het water te koken omdat bij de verpakking en verwerking geen rekening wordt gehouden met inwendig gebruik. Omdat bij de verpakking en fabricage en opslag geen officiële voedingsnormen behoeven te worden gebruikt staat op de verpakking vermeld : niet geschikt voor inwendig gebruik.
Gewoon leidingwater of mineraalwater bevat vele sporenelementen ( meestal in een waarde van 200 tot 400 ppm) vooral keukenzout. ( Natriumchloride ) We zien dus een grijs-witte wolken en later een geheel lichtgrijze waterkleur ontstaan dit is geen zilver maar heel fijn zilverchloride en bij sterke oplossingen ontstaan vlokken.
Zilverchloride laat onder invloed van ammoniak zijn zilverionen los. Ammoniak zit altijd enigszins in het bloed waardoor het fijne zilverchloride bij inwendig gebruik in de dunne darm en in het bloed wel weer kan worden afgebroken en het zilver weer vrij komt. Voor de uitwendige sterilisatietoepassing heeft zilverchloride veel minder effect als bacteriedoder omdat er moeilijk zilver vrij komt.

Gebruik van Colloïdaal Zilverwater.

Zilverwater heeft vele toepassingen zowel uitwendig als inwendig Inwendig gebruik concentratie 6 tot 15 ppm : Normale dosering: 3 x daags 3 flinke theelepels . Eventueel innemen in een 1/2 kopje water. Kinderen : gemiddeld een druppel voor ieder levensjaar twee maal daags. Zilverwater mag onverdund, of met water verdund worden ingenomen. Daarbij is het aan te raden het een tijdje onder de tong te houden. Het colloïdale zilver wordt dan door de slijmhuid onder de tong in het bloed opgenomen Het inwendige gebruik wordt aanbevolen bij aandoeningen van parasieten en schimmels (Candida), chronische vermoeidheid, bij ziektes door bacteriën en virussen maar ook bij vele andere ziekten. Bij aandoeningen van de mond en keelholte, tandvleesontstekingen, verkoudheden is het zinvol met onverdund zilverwater te gorgelen of te spoelen. Moet het zilverwater in de darm werkzaam zijn dan moet het snel met veel water opgedronken worden zodat het zilver niet voortijdig door andere slijmvliezen wordt opgenomen. Daarnaast is altijd het nuttig de darmflora door bijvoorbeeld Biogarde yoghurt e.d. te voeden. Druppel zilverwater direct op schaafwonden, snijwonden, open wonden en brandwonden of gebruik het in een kompres. Naast ontsmetting wordt het herstel van de huid gestimuleerd. U kunt colloïdaal zilver ook gebruiken als een kompres of toepassen onder pleisters en verband.

Ogen: 3 maal daags een druppel in het oog druppelen ook als kompres toe te passen. Neus: U kunt colloïdaal zilver toevoegen aan een eierdopje water en dit door de neus opsnuiven. Of met een pipetje in uw neus spuiten.
Oren: 3 maal daags wat druppels in de oren. Een watje gedrenkt in zilverwater in het oor stoppen werkt ook goed.
Dieren: Gebruik 1 flinke theelepel 2 tot 3 maal daags per 10 kilo lichaamsgewicht. U kunt het zo in de bek doen of toevoegen aan het drinken of over het eten. Bij voorkeur geen blanke metalen bak gebruiken, geëmailleerd metaal, aardewerk of kunststof kan wel.

Colloïdaal zilver kunt u ook gebruiken als ontsmettingsmiddel voor de dagelijkse verzorging van de handen, u kunt het gebruiken om over zieke plantendelen te sproeien u kunt bij het water doen in een bloemenvaas. Als diergeneesmiddel bij het drinkwater van vogels. Geen blank metalen bakjes, sproeiers of gieters gebruiken. Het zilver in de oplossing kan na enige tijd hierop neerslaan.

Reacties tijdens het inwendig gebruik.
Tijdens het gebruik van zilverwater kunnen afvalstoffen zoals bijv. urinezuur worden losgemaakt en uitgescheiden. Vanuit de natuurgeneeskunde wordt dit gezien als een toename van de eliminatie (uitscheiding) van opgeslagen afvalstoffen vanuit de weefsels in het bloed. Hierdoor kunnen in het begin van een behandeling symptomen ontstaan wanneer deze vrij gekomen stoffen niet snel genoeg afgevoerd kunnen worden. De uitscheiding van deze stoffen moet plaats vinden via de nieren. Sommige afvalstoffen moeten eerst door de lever(onze chemische fabriek) afgebroken worden voordat ze door de nieren uitgescheiden kunnen worden. Deze verhoogde activiteit van het gehele organisme kan ook symptomen geven van vermoeidheid of grieperigheid die vanzelfsprekend van voorbijgaande aard behoren te zijn. Wanneer de uitscheiding niet snel genoeg gaat kan het lichaam via de slijmvliezen ( luchtwegen, mond, maag, darmen) en de huid een weg naar buiten zoeken voor zijn afvalstoffen. Dit gaat meestal vergezeld met symptomen van de slijmvliezen of de huid . U doet er in al deze gevallen goed aan uw leefgewoontes(eten, drinken, rust & beweging, psychische gesteldheid) eens goed onder de loep te nemen en hier verandering in aan te brengen. Tijdens een eliminatieperiode is soberheid gewenst. Een goede arts/ therapeut kan u daarbij desgewenst behulpzaam zijn .

Een handig lijstje voor het gebruik van zilverwater.
Waar kunt u colloïdaal zilver gemaakt van gedestilleerd water voor gebruiken: Voor de persoonlijke verzorging kunt u colloïdaal zilver gebruiken als:
Spray voor het haar en het lichaam na het baden. Deodorant spray onder de oksels Gorgelmiddel en spoelmiddel voor de mond en keel. Schoonmaakmiddel voor de nagels, de gehoorgang en de navel. Reinigingsmiddel voor gehoorapparaat en brilmonturen. Reinigingsspray voor contactlenzen. Oogdruppels. Reiniging van tandenborstels, kammen, haarborstels en haarklemmen. Toevoegen aan badwater, spoelwater en darmspoeling. Reiniging van kunstgebit. Cosmetische reiniging van de huid. Keuken: Spray voor bakken en deksels in de diepvries en de koelkast. Spray over snijplanken voor het gebruik en na de reiniging.
Huishouden: Reinigingsspray voor de handen. Reinigingsvloeistof voor mondstukken en telefoons. Spray voor luchtfilters in de airconditioning. Ontsmettingsspray voor toilet en deurknoppen. Ontsmettingsspray voor tapijten, matrassen, meubels en kozijnen. Spray in schoenen. Spray kleding voor het opslaan. Spray handschoenen. Spray horlogebandjes. Toevoegen aan het water van zwembadjes voor kinderen.
Eerste hulp: Spray of deppen op wonden, snijwonden, scheerwonden, puisten, tussen de tenen, jeukende plekken. Toevoegen aan voetbaden.

Wanneer u ziek bent of klachten heeft doet u er goed aan contact met uw dokter op te nemen. Wij zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen die uit een eventuele zelf medicatie voortkomen.

Heeft u vragen: kijk op www.colloidaalzilver.nl of www.hvandervet.nl

E-mail:  driekvdvet@gmail.com

Ons adres: H. van der Vet VOF, Van Hamelstraat 79, 3762 JB Soest, Nederland

Tel : +31 35 6280046 mobiel 0622801382

 

 

Deel deze pagina